Friday, August 20, 2010

Kazi Ploae - Totul e sub control





Album: Hades Records preia controlul 2 – Episodul pilot
Genre: Hip-Hop
Photo: Lansare album - Amenintarea maimutei

Bio ( Ro )
Nu incerca sa-l intelegi pe Kazi Ploae. Intrucat Kazi Ploae nu se poate defini si nu poate fi inteles in afara proprei sale lumi. O lume ce exista doar in mintea lui si in care nu poti sa intri daca nu gasesti portita ascunsa intr-o incapere aflata intre etaje. Ca-n "Being John Malcovich". Pentru cei care acum ii descopera albumul trebuie precizat de la bun inceput un lucru: Kazi Ploae e nebun! Sau cel putin vrea ca ascultatorii sai sa creada asta despre el.
Aparent un "John Doe", Kazi nu e chiar un novice. Cunoscut ca graffer si MC sub numele de Rain, formeaza alaturi de NexTriCK si Dialectic trupa SupaHuman Crew al carei unic material - Ardem case de discuri apare in 2002. Dupa care, un timp nu s-a mai auzit nimic de el. Revine in 2007 cu un LP lansat la Hades Records. Numele dat albumului - Gorgone (fiinte malefice din mitologia greaca, inchipuite ca femei cu serpi in loc de par) - mi se pare cum nu se poate mai potrivit pentru un material scos din cuptorul lui Hades (zeu al imparatiei subpamantene in mitologia greaca). Probabil in mintea sa, cel putin la nivel pictural si simbolistic, Kazi Ploae se identifica cu fapturile fantastice din legendele anticilor. Oricum, alienat sau nu, un lucru devine sigur inca de la primele versuri scuipate pe Gorgone - Kazi Ploae nu e unul dintre zecile de MC de duzina cu care undergroundul romanesc ne-a obisnuit pana acum.
Sursa Biografie: 4 Elemente.ro

2 comments:

berarpaul said...
This comment has been removed by the author.
berarpaul said...

..era noastra nu are un alt Kazi. Daca-l critici fara sa-l intelegi, e ca si cum te-ai pisa impotriva vantului, asa ca mai bine tzine in tine decat sa te faci de ras. Fani, bani si altele..nu sunt importante, trebuie sa te poti baza pe singurul tau aTU in jocul vietii..

Frumusetea melodiilor e dramatica si precisa, iar impreuna cu cei ce l-au ajutat, a muscat din plin din "duzina de MC cu care undergroundul romanesc ne-a obisnuit pana acum" ..apoi a scuipat, ca nu i-a placut: ptiu!

Post a Comment